Vesti • Održan 12 Međunarodni MSP Kongres

Održan 12 Međunarodni MSP Kongres

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da  je u organizaciji  SA MSP/Srpske asocijacije malih i srednjih preduzeća/, uz podršku OECD leed Partner Cluba i UEAPME( Evropske asocijacije malih i srednjih preduzeća i zanatlija), u Beogradu  u Domu Narodne skupštine, mala Plenarna sala, u ponedeljak 29. Oktobra 2012. Godine, održan  12. Međunarodni MSP Kongres.

Tema ovogodišnjeg Kongresa je bila- Evropska perspektiva privrede Srbije u vreme krize – Mere javne politike I pomoć privredi u vreme krize – kao i iskustva i pomoć OECD-a I EU Srbiji:

Kongres je svečano otvorio Predsednik Skupstine Republike Srbije, gospodin Nebojsa Stefanović a govornici  su bili  istaknuti funkcioneri iz svetksih i evropske organizacija,  gospodin Sergio Arzeni, Direktor centra za lokalni i regionalni razvoj i razvoj MSP u OECDu, zatim Christin Pfajffer, Genralni Sekretar INSME, Luc Hedrickx, Direktor za medjunarodnu saradnju i  ekonomsku politiku u UEAPME,  zatim  gospodin  Frek Janmaat  šef Delegacije za EU integracije i ekonomsku saradnju u Republici Srbiji.

Iz Vlade Republike Srbije na Kongresu su govorili,  gospodja  Verica Kalanović, Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu u Vladi  RS  i Ljubomir Aksentijevic, spec. Savetnik Ministra energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi RS,

Iz Nacionalne agencije za regionalni i lokalni razvoj govornik je bio gospodin   Ivica Ezdenci, Direktor agencije.

Na Kongresu je izmedju ostalog i predsavljena saradnja SAMSP sa univerzitetima i marketing i PR agencijama kao i usluge koje oni pružaju privrednicima.

 

Više o kongresu možete saznati i na sledećim linkovima:

Evropska perspektiva privrede u vreme krize – 12ti Međunarodni MSP Kongres

Ovde pogledajte video

Program kongresa možete videti ovde